Det rette værktøj gør havearbejde til en leg

Foråret nærmer sig, og det betyder, at hækken snart skal klippes. Det er for de fleste en sur og uoverskuelig opgave. Men det hjælper på det, når man har det rette værktøj. Sørg derfor for at vælge en hækkeklipper med komfort og god brugervenlighed, så havearbejdet faktisk bliver noget, som du ser frem til at skulle i gang med, samtidig med at din krop ikke er ør i flere dage efter hækklipningen. Det er dog ikke nemt at vide, om man skal vælge en batteri- eller benzindrevet hækkeklipper. Derfor har vi listet nogle fordele og ulemper ved begge herunder.  

Fordele og ulemper ved batteridrevet hækkeklipper  

Fordelene ved en hækkeklipper der er batteridrevet er, at du ikke er begrænset af en ledning, der skal trækkes med dig hele vejen langs hækken. Du kan derfor nemt anvende hækklipperen i hele haven. Ulempen er dog, hvis du har en stor tyk hæk, der skal klippes. Da risikerer du nemlig, at en batteriopladning måske er ikke nok, og du skal nu vente på, at batteriet bliver opladet. Medmindre du selvfølgelig køber et ekstra batteri. En anden fordel ved den batteridrevet hækkeklipper er også, at den er forholdsvis billig og nem at reparere. Endnu en ulempe tæller dog at motoren på den batteridrevet hækkeklipper ikke er ligeså kraftig som på en benzindrevet hækklipper.  

Fordele og ulemper ved benzindrevet hækkeklipper  

Med en benzindrevet hækkeklipper er du hverken begrænset af en ledning eller af et batteri, der skal oplades. En hækkeklipper på benzin har en utrolig kraftig motor og kan nemt klippe enhver type af hæk. Dog er denne hækkeklipper også en del tungere end den, der kører på batteri. Derfor bliver den også svære at kontrollere under hækklipningen. En benzindrevet hækkeklipper er derudover også dyre og har et højere støjniveau, end den der er batteridrevet. Derudover er det heller ikke den mest miljørigtige hækklipper.